Markus Maulavirta: Unohtuiko jotain - Nykyajattelua kyseenalaistava keittokirja

UNOHDUS

Elämme ihmiskunnan historian vaurainta aikaa. Voimme valikoida mitä syömme ja jopa jättää suurin osa hankkimastamme ravinnosta hyödyntämättä.

Ruokahipsteriys on nyt aallonharjalla. Nyt käydään taistoa siitä kuka syö oikein ja minkälaista ruokaa. Kaikille kuitenkin on ominaista hyvinvointikylläisyys, on varaa poimia konekuivattuja rusinoita voisilmäkookoskaurasoijamaitopullasta.

Ruoka kulkee pidemmän matkan kuin koskaan ja valikoima suurempi kuin koskaan.

Ruokahävikki on suurempi kuin koskaan.

Samalla on syntynyt jalo ajatus eläimen hengen kunnioittamisesta ja säästämisestä. Mitä kaikkea olemmekaan samanaikaisesti unohtaneet?

Otetaan pari askelta taaksepäin ja mietitään mitä olemme unohtaneet. Kirja auttaa tässä tutkimusmatkassa menneeseen. Unohtuiko Jotain ei ole kuitenkaan pelkkä perinnekirja, vaan pikemminkin tulevaisuuteen katsova retrokirja. Se tuo julki jo unohdettuja mahdollisuuksia, metodeja ja makuja. Makuaistimme on köyhtynyt siinä määrin, että emme tunnista perinteisiä aitoja makuja herkullisiksi. Prosessoitu ruokateollisuus vaikuttaa ruokavalioomme ja terveyteemme synnyttäen uusia allergioita ja aikaisemmin tuntemattomia inhoreaktioita ruokaa ja raaka-aineita kohtaan. 

Helsingissä 2019
Markus Maulavirta

UNOHTUIKO JOTAIN
ON KEITTOKIRJA, JOKA
HERÄTTÄÄ LUKIJANSA KYSEENALAISTAMAAN AIKAMME YLTÄKYLLÄISYYDEN MÄÄRÄÄ.

160 sivua
n. 50 reseptiä
Upeat värikuvat
Tietoa ja tarinoita
raaka-aineista ja resepteistä

ISBN 978-952-94-2375-0
Julkaisupäivä 30.10.2019